Altijd al eens willen ervaren hoe het is om een eigen pony/paard te hebben?

Lease pony’s/paarden

In de maanden september t/m april (voor de meivakantie) stellen wij lease pony’s/paarden ter beschikking. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat wij in de winterperiode te veel pony’s/paarden hebben. Deze hebben wij in de zomermaanden wel nodig, maar in de wintermaanden niet. De pony’s/paarden zijn alleen te lease voor de complete periode.

We bieden verschillende pony’s/paarden ter lease aan in verschillende hoogtes en geschikt voor verschillende doeleinden. We kijken voornamelijk naar wat het beste is voor de pony’s/paarden en zullen hier de keuze op baseren welke in de lease komen en welke niet. Dit kan dus elk jaar verschillen.

De pony’s/paarden blijven tijdens de lease periode niet op Klein Oever. Het is de bedoeling dat je ze meeneemt naar een door jou gekozen stalling bij jou in de buurt. In de leaseperiode is het dus echt jouw eigen pony/paard en hier horen dan ook de kosten bij gedurende deze periode. Denk bijvoorbeeld aan: stalling, voer, hoefsmid, tandarts en eventuele diergeneeskundige kosten.
Het is de bedoeling dat je de pony/paard op de afgesproken datum zelf ophaalt en weer terugbrengt (voor de meivakantie).

Soms is het mogelijk om de pony’s/paarden na de meivakantie weer voor 6 weken mee naar huis te nemen. Hierover ontvang je rond februari/maart een mailtje van ons.

Je betaalt eenmalig een lease bedrag aan Klein Oever voor de gehele periode.

Natuurlijk zitten aan het leasen van een paard/pony voorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgenomen in een contract. Dit contract kun je opvragen via de mail: info@kleinoever.nl

** Sommige pony’s/paarden kunnen wij volgen op Instagram/facebook. Dit vinden we erg leuk om te kunnen zien. Heb jij dus een Instagram account over jou en de lease pony laat het ons weten!

Soms is het mogelijk om de pony’s/paarden na de meivakantie weer voor 6 weken mee naar huis te nemen. Hierover ontvang je rond februari/maart een mailtje van ons.

Je betaalt eenmalig een lease bedrag aan Klein Oever voor de gehele periode.

Natuurlijk zitten aan het leasen van een paard/pony voorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgenomen in een contract. Dit contract kun je opvragen via de mail: info@kleinoever.nl

** Sommige pony’s/paarden kunnen wij volgen op Instagram/facebook. Dit vinden we erg leuk om te kunnen zien. Heb jij dus een Instagram account over jou en de lease pony laat het ons weten!

De pony’s/ paarden die dit jaar (2024-2025) te lease zijn aangeboden zijn: (We proberen alles zo snel mogelijk bij te werken!) We houden geen pony's/paarden vast. Pas als er definitief een akkoord wordt gegeven door iemand dan zetten we ze op verleasd. We kijken naar het best passende plekje/ruiter.

Beschikbaar:

Zorro

Sindy

King Carl

Gipsy

Lev

Lola

Damona

Surprise

Zazou

Zorro is een 6-jarige (2018) ruin van ongeveer 1.64cm groot. Zorro is erg braaf in de bak en in het bos. Wel is hij nog jong en heeft baat bij een handige en consequente ruiter met goede begeleiding. Hij heeft bij de vorige eigenaar al 0,80cm parcoursen gesprongen. Hij kan aan de hand wat sterk zijn. Wij zoeken een ruiter die tijd en energie in hem steekt en weer concoursen met hem wil rijden. Wij denken dat hij zowel in de dressuur, springen als eventing kan worden uitgebracht.

Sindy is een 22-jarige (2002) haflinger merrie van ongeveer 1.48cm groot. Sindy is echt een enorm lieve en brave pony. Wel een pony met pit. Sindy rijdt het allerliefste buitenritten/strandritten. Loopt hier braaf voorop, maar ook in de groep. Sindy kan ook goed springen en dressuren maar heeft hiervoor een ruiter nodig met gevoel. Van ‘’trekken’’ wordt ze sterk, van een ruiter met gevoel kan ze heel fijn lopen.

King Carl is een 11-jarige (2013) ruin van ongeveer 1,70cm groot. In Duitsland heeft hij een paar jaar terug 130cm parcoursen. Vorig jaar heeft hij nog een oefencross gelopen. Ondanks zijn ervaring is het geen beginnerspaard. King is erg lief en zet altijd zijn beste beentje voor. Wel is het een clown in de omgang. Hij heeft een brutale ruiter nodig die hem goed kan rijden. Hij kan soms wat sterk zijn, verder heel braaf. Wij zoeken een ruiter die tijd en energie in hem steekt en weer concoursen met hem wil rijden. Dit zal wel weer rustig opgepakt moeten worden.

Een bruine D pony merrie van 22 jaar oud (2002). Gipsy is een echte dressuur pony voor iemand die goed kan rijden. Springen kan ze ook, maar het liefst niet te hoog. Voor wat minder ervaren ruiters is ze ook erg lief. Wel belangrijk is dat de ruiters niet stuiteren op haar rug. Dit vindt ze niet zo fijn.

Lev is een lieve 5-jarige C pony ruin die wij vorig jaar gekocht. Hij kan fantastisch dressuur lopen en heel goed springen. Ook is hij super lief op buitenrit. Wij zoeken voor Lev een ruitertje met ervaring die hem graag uit wil brengen op concours. Wij denken dat hij daar echt tot zijn recht komt en dat er heel veel prijzen mee te behalen zijn in zowel de dressuur springen als eventueel de cross. Wij verleasen Lev alleen met de afspraak dat hij op concours gaat.

Een bonte E pony merrie van 23 jaar oud (2001). Lola is een pony die overal goed in is. Of het nou dressuur, springen of buitenrijden is. Alles vindt ze leuk. Ze is bij ons niet helemaal gelukkig met al die verschillende ruiters op haar rug. Daarnaast kan Lola alleen een 16,5 inch zadel op waardoor ze helaas niet geschikt is voor ‘’grotere’’ ruiters.

Damona is een 16-jarige (2008) merrie van ongeveer 1.65cm groot. Eerder heeft ze B dressuur en 100cm springen gelopen. Damona is ontzettend braaf in het bos en in de bak. Wel is het een paard voor de gevorderde ruiter. Damona is geen knuffelpaard en heeft een handige ruiter op de grond nodig. Ze kan zowel voor de sport als recreatief gebruikt worden.

Een bonte c pony merrie van 11 jaar oud (2013).
Surprise is een lieve pony die bij ons haar lesjes/buitenritten loopt. Surprise vindt springen wat spannend waardoor het voor onze ruiters/amazones net wat te lastig is. Ze is super braaf buiten en met dressuurrijden. Dit alles in groepsverband. Natuurlijk is ze niet 100% bomproef. Het blijft een paard. Surprise is een brutale, maar lieve pony en heeft een duidelijke omgang nodig. Het is meer een recreatieve pony dan een concours pony.

Zazou is een 20-jarige vos merrie van 1.69cm (2004). We hebben haar vorig gekocht van een andere manege. Zazou is dressuur gefokt en heeft meerdere goede veulens gegeven. Ze is makkelijk te rijden en erg lief in de omgang. Zazou heeft een krampbeen achter, maar ze staat hier veel buiten en heeft hier geen last hiervan. Ze loopt graag buitenritten en is hierbij erg braaf. Ze kan in groepsverband sowieso met elke ruiter het bos in. Springen is niet echt haar ding. Ze zal het goed doen bij een recreatieve ruiter. Zazou is geen paard wat elke dag gereden moet worden.

Al verleasd:

Nora

Obelix

Duncan

Zack

Glee

Lobke

Een bruine D/E pony ruin van 17 jaar oud (2007). Duncan is een onwijs lieve pony. Is overal voor in zoals een sprongetje, een bos rit of een dressuurproefje. Hij is bij ons in de hele grote kudde niet helemaal gelukkig, vandaar dat wij hem ter lease stellen. Duncan is geen sportpony. Hij is meer geschikt voor iemand die lekker recreatief rijdt en vertrouwen wil krijgen.