Springen met plezier, dat staat centraal tijdens het NK Springen Manegeruiters

NK Springen Manegeruiters

Springen brengt, naast plezier en afwisseling in de lessen, veel technische vaardigheden met zich mee. Ritme, balans, behendigheid en tempocontrole staan centraal in het opleiden van de veelzijdige (spring)ruiter.

Dit NK Springen Manegeruiters, voorheen de springcompetitie, is een eerste opstap voor de komende generatie wedstrijdruiters waarbij de rijkunstige basisvaardigheden voor het springen worden getoetst. Er zijn drie categorieën: S40, S60 en S80.

Het NK Springen Manegeruiters start met lokale selecties op het ruitersportcentrum. De beste ruiters plaatsen zich vervolgens via een regio finale voor de halve finale. Tijdens de halve finale plaatsen de besten zich voor de finale in Ermelo.

Tijdens het NK Springen Manegeruiters krijgt de manegeruiter echt het gevoel van een topruiter. De wedstrijddagen worden georganiseerd op professionele accommodaties, er staat een mooi parcours, er zijn professionele juryleden en mooie prijzen te winnen. Dit maakt het NK Springen Manegeruiters elk jaar weer tot een succes! Ruiters maken kans op de titel ‘Nederlands kampioen springen voor manegeruiters’ en het bedrijf maakt kans op de titel ‘Beste springend ruitersportcentrum van het jaar’.

Al in verschillende jaren mochten wij de beker in ontvangst nemen voor ‘Best springend ruitersportcentrum van het jaar’.

Afgelopen jaar tijdens de Finale van de springcompetitie 2023 wist Maaike Bouwman met Wendolien de titel ‘Best springende manegeruiter van het jaar’ te bemachtigen in de S40.

De ruiters/amazones die hiervoor in aanmerking komen worden geselecteerd door de instructeurs. Zij worden persoonlijk benaderd door de instructeurs.

Kom jij ze aanmoedigen?!

WAUW!! Maaike Bouwman met Wendolien Nederlands Kampioen in de S60 voor Manege Ruiters 2024