Jezelf verbeteren door het rijden van wedstrijden..

Dressuurwedstrijden

Regelmatig organiseren wij op zondagen FNRS dressuurwedstrijden. Dit zijn wedstrijden voor iedereen die bij ons rijdt met een geldig ruiterpaspoort.

FNRS- wedstrijden

Na een tijdje lessen te hebben gevolgd is het natuurlijk erg leuk om ook eens mee te doen aan een wedstrijd, onze FNRS wedstrijden zijn dan perfect voor jou!
Tijdens de FNRS wedstrijden worden de F-proeven gereden welke je kunt vinden in het proevenboekje. In het FNRS boek “Leer paardrijden met plezier” staat de theorie  die je nodig hebt om eventueel ook je paardrijd-diploma’s te halen van de FNRS/KNHS.

Het boek en het dressuurproevenboekje zijn te krijgen in diverse winkels.

Diploma rijden/Theorietoets

Bij de laatste promotiepunt van de F2, F4, F6 en F8 zal er een diplomaproef worden gereden. Wanneer er wordt gereden voor een diploma, vindt er naast het rijden van de proef, ook een theorie-examen plaats. De theorie die hiervoor geleerd moet worden is te vinden in het FNRS handboek.

De theorie kan voor of na afloop van je proef afgenomen worden op het secretariaat.

Wanneer mag ik meedoen?

Als je zelfstandig in de bak kan rijden en graag een keertje mee wilt doen, vraag je aan je instructrice of jij al een wedstrijdje kunt rijden, zij zal je dan vertellen of je dat kan of dat je nog iets moet leren. Als je instructrice zegt dat jij er al aan toe bent, kun je gaan beginnen met de F1 en de F2 deze zijn speciaal ontworpen zonder galop. Je moet wel weten wat een gebroken lijn en een grote volte is. Deze figuren, de stap en de draf moet je dan laten zien aan een jury in de bak. In welke volgorde staat in het proevenboekje.

Voor meer informatie over de wedstrijden kun je het document bekijken wat staat onder het kopje wedstrijden op de website.

Klik hier onder op de wedstrijden om naar het inschrijfformulier te gaan van de desbetreffende wedstrijd.

Kalender:

Moederdagrit 2024

12/5/24