Het lidmaatschap van de overkoepelende organisatie voor de paardensport.

KNHS-lidmaatschap

Ons ruitersportcentrum is aangesloten bij de FNRS, de Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra. Samen met de sportbond KNHS, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie wordt er alles aan gedaan om de paardensport in Nederland zo goed mogelijk te organiseren. Daarbij hebben zij de taken als volgt verdeeld, de KNHS heeft de zorg over alle paardensporters en de FNRS heeft als pijlers belangenbehartiging, brancheontwikkeling en dienstverlening voor hippische ondernemers.

Wanneer je na de 5 instaplessen bij ons blijft rijden in de groepslessen, privélessen of losse lessen zullen wij je aanmelden bij de KNHS als paardensporter. Wanneer wij de aanmelding hebben verzonden ontvang je een factuur voor de bondsafdracht. De kosten aan de KNHS bedragen €29,50 per kalenderjaar.

Als lid van de KNHS en FNRS krijg je een ruiterpaspoort. Dit is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. Via het ruiterpaspoort ben je lid van de KNHS en heb je toegang tot alle opleidingen die je op FNRS-ruitersportcentra gegeven worden.  Als lid van de KNHS val je onder een collectieve ongevallenverzekering die de KNHS afgesloten heeft voor alle leden tussen 4 en 75 jaar.  Dit is een verzekering voor op en rondom het paard, niet alleen voor op wedstrijd.

Kinderen t/m 12 jaar zullen bij ons het Bixie&Friends paspoort ontvangen. Ruiters boven de 12 jaar zullen het reguliere paspoort ontvangen. Wil je na je Bixie&Friends paspoort (na 12 jaar) verder met de wedstrijden kun je een nieuw Zilver paspoort aanvragen bij de KNHS. De factuur hiervan ontvang je van de KNHS.

Daarnaast is het mogelijk om via het lidmaatschap bij onze manege een startkaart aan te vragen voor KNHS wedstrijden met jou eigen pony/paard. Vul hiervoor het inschrijfformulier in via onze website bij aanmelden paardrijles. Vermeldt hierbij dat het gaat om een startkaartlid.

Bij de jaarlijkse factuur die u ontvangt vanuit de KNHS zit een jaarzegel (dit is weer sinds 2024). Deze dient u zelf in uw paspoort te plakken. Tijdens de competities kan de KNHS controleren of de jaarzegels in het paspoort geplakt zijn.