De afsluitende wedstrijd van het seizoen..

Eindconcours

Dit seizoen vindt het Eindconcours plaats op 30 juni 2024

De laatste zondag voor dat wij onze zomerkampen starten en dus de laatste lessen gegeven worden organiseren wij ons jaarlijkse Eindconcours. 
Op deze dag vinden er verschillende disciplines plaats. In de ochtend starten we met meerdere ringen voor de dressuur daarna gaan we door naar de vaardigheid en bixie om vervolgens af te sluiten met het springparcours. Je krijgt tijdens het betalen wanneer je onder de 16 jaar oud bent een lootje van ons. Tijdens de prijsuitreiking trekken wij de winnaar voor het (mid)weekje ponykamp. Bij de trekking moet je wel zelf aanwezig zijn!

 • Wat houdt het Eindconcours in?
  Het Eindconcours is een gezellige dag om gezamenlijk het afgelopen seizoen af te sluiten. Iedereen kan hier aan mee doen op zijn of haar eigen niveau. Mocht je nog nooit mee hebben gedaan, overleg dit dan even met de instructeur. De ruiters die net gestart zijn kunnen zich al aanmelden voor de F1 Dressuur. 
 • Welke klasse mag je starten en hoevaak mag je mee doen?
  Wanneer je F1 of F2 dressuur rijdt mag je alleen mee doen aan het ochtend programma de dressuur. Vanaf de F3+1 promotiepunt mag je deze dag mee doen aan 2 onderdelen. Kijk even in het document wedstrijden rijden wat je mag starten (Dit is net als bij de andere wedstrijden).
 • Wordt er die dag voor ons voorgelezen?
  Tijdens het Eindconcours wordt alleen de F1 voorgelezen. Dit omdat er dan vaak ruiters zijn die nog iets wat hulp nodig hebben zodat ze deze dag ook mee kunnen doen.

De prijsuitreiking van deze dag vindt helemaal aan het einde van de dag plaats rond 17:30-18:00 uur. 
Neem droge kleding + een handdoek mee, want na de prijsuitreiking mag je jouw instructeur en de andere instructeurs in het zwembad gooien, maar pas op! Je kunt er natuurlijk zelf ook achter aan gaan..

Na de prijsuitreiking hebben wij nog een heerlijke BBQ. Hier kan je je voor opgeven via  onderstaand inschrijfformulier.

LET OP: De inschrijving sluit 2 weken van te voren. Hierna kunnen wij geen aanmeldingen meer aannemen ivm de bekerbestelling en het maken van alle lijsten!

Manege Kampioenschap

Bij het Eindconcours maken wij ook de beste ruiters bekend van dit seizoen. Door mee te doen aan de wedstrijden gedurende het seizoen en het eindconcours maak je hier kans op.

We kennen 3 verschillende kampioenen:

 • Aanstormend Talent Jeugd
  Eisen:
  – Minimaal/je beste 2 resultaten bij dressuur F3 t/m F5 jeugd (t/m 15 jaar)
  – Het beste resultaat van 1 vaardigheidsproef of Bixie parcours
 • Talent Jeugd
  Eisen:
  – Minimaal/je beste 2 resultaten bij dressuur vanaf F6 (t/m 15 jaar)
  – Het beste resultaat van 1 springparcours (basis parcours) of bixie parcours
 • Talent Volwassenen
  Eisen:
  – Minimaal/je beste 2 resultaten bij dressuur (vanaf 16 jaar)
  – Het beste resultaat van 1 springparcours (basis parcours) of bixie parcours
 

De punten van het Eindconcours van zowel de dressuur en vaardigheid/bixie/springparcours worden mee genomen in de einduitslag voor 50%. Je moet dus om kans te maken op een van deze kampioensbekers zowel gestart zijn in het ochtend-programma (dressuur) als in het middagprogramma  (vaardigheidsproeven/bixie springen of parcours springen).

De voorlopige tussenstand

** Het Eindconcours is alleen voor actief lessende leden

Kalender:

30jun
2024

Eindconcours

Eindconcours (opgave 2 onderdelen)

30jun
2024

BBQ Eindconcours

30jun
2024

Eindconcours (Dressuur)

(bij alleen starten dressuur + ruiters F1 en F2)

30jun
2024

Eindconcours (Vaardigheid/Bixie/Springen)

(bij alleen starten vaardigheid/bixie/springen)