Klein Oever wedstrijden

Wedstrijden

Op manege Klein Oever worden regelmatig wedstrijden verreden, deze worden verreden vanuit de ruiteropleiding van de FNRS. Dit hele programma sluit volledig op elkaar aan van de eerste dressuur proef, tot aan een heel springparcours, met als tussenstap de vaardigheidsproeven/bixie springen.

Om jezelf op dit alles goed voor te bereiden zijn er een tweetal boeken waarin de theorie bestudeerd kan worden: ‘Leer paardrijden met plezier’, waarin je ook het proeven boekje vindt, en ‘Beter paardrijden met plezier’. Beide boeken zijn te koop bij de bar.

Voor meer informatie over de wedstrijden hebben wij een handig document gemaakt.

Klik hier voor het document: Wedstrijden rijden bij Manege Klein Oever

Tenue

Tijdens een FNRS-proeven/vaardigheid/bixie en parcours is een speciaal tenue vereist. Dit tenue bestaat is de F1/F2  nog niet zo belangrijk. Wel moet je een cap op en natuurlijk een schone rijbroek & rijlaarzen aan. Ook mag er in een officieel tenue worden gestart. Het officiële tenue is vanaf de F3 verplicht. Dit tenue bestaat uit een rij-jasje, witte blouse, plastron en witte rijbroek. Wanneer er wordt gereden in een tenue zijn witte handschoenen verplicht. Wanneer er in een ander tenue wordt gereden mag er worden gekozen om zonder handschoenen of met witte handschoenen te rijden. Een andere kleur handschoenen wordt tijdens deze proeven niet toegestaan.

Kalender:

26mei
2024

FNRS spring-, Bixie- & vaardigheidswedstrijd

30jun
2024

Eindconcours

Eindconcours (opgave 2 onderdelen)

Zomer week 8

Week 8 2023