Paardrijden voor jong en oud

Paardrijden

Wij hebben de volgende soorten lessen:
Instaplessen, Instroomgroepen, Inschattingsles, Groepslessen, Privélessen, Losse lessen, Buitenritten

Instaplessen

Wanneer je nog geen ervaring hebt in het paardrijden gaan we beginnen met de instaplessen. Dit zijn 5 lessen 1 op 1 met een instructeur. Deze lessen duren een half uur. Tijdens dit half uur wordt ook het opzadelen/poetsen en na verzorgen van het paard/pony meegenomen. Bij de eerste les krijg je ook de uitleg hoe het bij ons werkt en waar je de spullen kan vinden. Het is de bedoeling dat wanneer iemand naar de groepslessen gaat je zelf je pony/paard opzadelt. Ben je hiervoor nog te klein? Dan wordt er van de ouders verwacht dat zij je hierbij helpen.

De instaplessen worden doordeweeks gegeven, niet in het weekend. Na de 4e of 5e instaples wordt er samen met de desbetreffende instructeur gekeken naar waar er plek is in de instroomles.

Mocht de instructeur vinden dat de ruiter nog niet klaar is om de instroom/groepslessen in te gaan behoudt de instructeur het recht om te vertellen dat er nog een X aantal privélessen van 30 minuten gevolgd dient te worden.

Dit pakket is eenmalig af te nemen. Mocht de ruiter/amazone nog niet toe zijn aan de ‘’instroomlessen’’ dan worden er extra privélessen van 30 minuten ingeboekt.

Inschattingsles

Wanneer je al wel ervaring hebt, maar nog niet eerder bij ons hebt gereden dan plannen we een inschattingsles. Dit is een korte kennismakingsles van ongeveer 25-30 minuten waarbij we een inschatting gaan maken van jouw niveau. Ook wordt tijdens dit half uur de zadelkamer uitlegt en een korte rondleiding gegeven. Na deze inschattingsles zullen we overleggen waar er plek is in de groepsles.

De inschattingslessen worden doordeweeks gegeven, niet in het weekend.
Wanneer je doorgaat naar de groepslessen is de inschattingsles gratis. Mocht je niet door willen gaan kost deze inschattingsles €19,75.

 

Instroomgroepen

Na deze 5 instaplessen kom je in een ‘’tijdelijke’’ les groep. In deze lesgroep leer je de beginselen van het paardrijden nog een beetje meer maar dan in de groep. Deze lessen duren 60 minuten inclusief opzadelen en afzadelen (ongeveer 10 minuten opzadelen en 5 minuten afzadelen/na verzorgen). De instructeur is aanwezig in de stal om te helpen met op- & afzadelen.

Wanneer je er klaar voor bent zullen we je door laten stromen naar de beginnerslessen. Deze duren 60 minuten exclusief poetsen/opzadelen en afzadelen/na verzorgen. Het is dan de bedoeling dat je 20 minuten eerder komt om je pony/paard te poetsen en te zadelen voor de les.

Groepslessen

De groepslessen worden gegeven van maandag t/m zaterdag. De tijden en dagen hangen af van het niveau. Tijdens de groepslessen is het de bedoeling dat je zelf 20-25 minuten van tevoren aanwezig bent om je pony/paard te poetsen en/of zadelen. Heel soms loopt het paard al in de les voor je. Dan kun je rustig in de kroeg wachten tot de les klaar is.

Wanneer je met je eigen pony/paard bij ons in de groepslessen wil rijden is dit mogelijk. De pony moet betrouwbaar en goed stuurbaar zijn. Voor groepslessen met eigen pony’s/paarden hebben wij een aangepast tarief.
Bij een 10-rittenkaart voor eigen pony’s/paarden is het niet mogelijk om gebruik te maken van een pony/paard van ons wanneer die van jou kreupel is. Ook wordt de leskaart niet verlengd bij kreupelheid/ziekte van je paard/pony. Wanneer je kiest voor een reguliere 10-rittenkaart kun je wel gebruik maken van een pony/paard van ons wanneer je niet met je eigen pony/paard kan komen.

Privélessen

Iedereen van elk niveau kan gebruik maken van de privélessen.  De doelen van de privelessen kunnen o.a. zijn: extra oefen moment van een proef, zitlessen, longeeerlessen, extra lessen om de groep in te gaan of om bijvoorbeeld een keer 1 op 1 aandacht te krijgen van de instructeur.

Privelessen zijn mogelijk op manege paarden, maar ook ruiters met eigen paarden zijn welkom om privelessen bij ons te volgen.

Privelessen worden individueel of per 2 ruiters gegeven en zullen 30 of 45 minuten duren. Deze lessen dienen minimaal 24 uur van tevoren betaald te zijn. Ook gelden hier de zelfde regels als bij de 10 rittenkaart, 20 uur van te voren afmelden.

Losse lessen

Losse lessen zijn alleen mogelijk voor lesklanten die bij ons bekend zijn.  Wanneer je losse lessen afneemt kom je in ons systeem in een fictieve lesgroep. Dit is geen ‘’echte lesgroep’’, maar een lesgroep waardoor jij kan zien welke lessen je je kan inschrijven via manegeplan om mee te rijden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen alleen kan intekenen in lessen op zijn/haar eigen niveau. Je hebt dan dus geen vaste plek in een groep. Deze lessen dienen minimaal 24 uur van tevoren betaald te zijn. Ook gelden hier de zelfde regels als bij de 10 rittenkaart, 20 uur van te voren afmelden.

Buitenritten

Op Klein Oever maken we regelmatig buitenritten in het voor- & najaar. Zowel leden als niet-leden hebben de mogelijkheid om buitenritten door het prachtige Reestdal te maken. Je gaat dan met een instructeur van ons op pad.

Bel gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak of kijk op onze activiteitenkalender voor de aankomende buitenritten.

Het is niet mogelijk om bij ons pony’s/paarden te huren om zelfstandig het bos in te gaan.

Wij maken alleen buitenritten met ruiters met ervaring. Mochten wij twijfelen hebben wij het recht om niet te vertrekken. De kosten worden dan wel in rekening gebracht. Daarnaast gelden hier ook de regels van 20 uur van te voren afmelden.